Team Cupola

Välkommen till Team Cupola! Ett team med unga och talangfulla personer som vi tror lite extra på. Följ med bakom kulisserna och lär känna våra talanger, se deras utveckling och hur de arbetar för att nå sina mål inom sin sport! Go Team Cupola!

Är du ung, talangfull och brinner för din idrott? Skall du ta ytterligare ett steg inom din idrottskarriär? Kontakta oss för sponsring. Kanske just du är en del av Team Cupola? Välkommen med din ansökan. 

Petter Björling - Bandy

Per Längfors - Golf

Rasmus Dannefalk - Racing

Rickard Svanstedt - Trav

Nyheter!


Racerapport 2/3-delar in i säsongen
Rasmus följde upp den starka inledningen av 2016 då vi vann på Linköpings Motorstadion samt en fin andraplats på Gelleråsen i Karlskoga. Allt såg mycket bra ut när vi begav oss till Anderstorp i juni, då som serieledare inför säsongens tredje lopp. Tyvärr slutade allt i moll då vi fick bryta racet med växellådshaveri.

Under sommaren genomfördes flera justeringar på bilen där bland annat den trasiga växellådan byttes ut.

Med stort självförtroende samlades vi till det första racet efter sommaruppehållet på Tierp arena strax norr om Uppsala. 23 bilar fanns med på startlinjen. Ett lopp med oplanerade händelser vilket resulterade i fler depåstopp än planerat. Bilen gick dock fantastiskt och vi kunde summera helgen med en fin andraplats. Två race återstår, ett i Anderstorp och ett i Tierp. Med ett lopp brutet ligger vi nu trea i cupen på 53 poäng bara 3 poäng till andraplatsen men hela 19 poäng upp till ledaren. Med 20 poäng till segraren i varje lopp samt dubbla poäng i avslutningsracet är det trots detta fortfarande helt öppet.
Fortsättning följer.
/Rasmus Dannefalk

Rickard Svanstedt åter i vinnartagen!
I torsdags tog Rickard Svanstedt en fin seger med Cagnes Sur Mer, loppet gick på Vaggeryd och över lång distans. Segern var imponerande och till slut såg det väldigt säkert ut. Nu väntar troligen kval till StoChampionatet, Axevallas största lopp. Utöver den fina framgången är Cupola också delägare i Cagnes Sur Mer vilket inte gör glädjen mindre! Bra jobbat Rickard!

Team Cupola överst på prispallen!
2016-05-23
Lördagen den 21 Maj tog vår egen Per Längfors hem en härlig seger på den svenska proffstouren Nordea Tour. Med ronderna 67-66-66 och totalt -14 var segern säkrad. Grattis Per!


Rickard Svanstedt är på gång!
2016-04-27
Rickard har börjat sin tränarkarriär på bästa sätt och har en segerstatistik på 20. Det får betraktas som mycket lovande för en ny tränare i mycket tuff konkurrens. På bilden ser ni den senaste segern med Qouippini. Igår startade även Cupolaägda Dynamite Vick som gjorde ett bra lopp med en femteplacering som följd. Nästa vecka startar även vår delägda häst, Cagne Sur, i Rickars regi. Otroligt spännande! Heja Rickard!


Rasmus 1:a i säsongens första race!
2016-05-22
Rasmus Dannefalk sätter ribban direkt och glider in som 1:a i säsongens första race på Linköpings motorstadion. 23 bilar kom till start i det största startfältet någonsin i endurance racing. Grattis Rasmus och bra jobbat önskar vi på Cupola!


Per Längfors trea i Hjo S Open

2016-04-23
Per svarade för en stark insats i helgen när han kom trea i Hjo S Open på luriga Hökensås GK. Ändå fanns det en viss besvikelse då Per vann tävlingen i fjol och nu hade slagläge. 70 slag (två under par) första rundan och tre under par efter tolv hål andra rundan innebar -5 totalt, men två bogeys sista sex hålen innebar en 71-runda och 141 slag (-3) totalt. Det var bara ett slag från särspelet som Jesper Sandborg, Landeryd, vann mot amatören Johannes Axell, Vadstena. Bra kämpat Per och vi är stolta över din insats!

Petter kniper ett silver i bandyfinalen
2016-03-19
I helgen gick SM-finalen av stapeln där vår talang Petter Björling var med och representerade Villa Lidköping. Tyvärr gick det inte hela vägen till ett guld men vi är ändå otroligt stolta över Villas och Petter insats både under matchen och under hela säsongen. Guldet gick till Västerås som kammade hem finalen med 5-2 efter tre mål i matchens slutskede.

Petter och Villa Lidköping till Bandyfinal
2016-03-18
Imorgon smäller det! Petter och Villa Lidköping åker till Stockholm och skall kämpa för ett SM-guld! Hejja Petter och Villa. Vi håller våra tummar och tår.